Norna Playgrounds går forrest med bæredygtighed

Norna Playgrounds intensiverer deres grønne mission. Med en klar forståelse for at bæredygtighed er en nødvendighed, går virksomheden forrest for en grønnere fremtid.

Ved et nyligt møde hos Norna Playgrounds, arrangeret af Business Brædstrup, blev virksomhedens grønne initiativer præsenteret for Horsens Kommunes Borgmester Peter Sørensen og Leder af erhverv og turisme, Jeppe Keller Jensen.

Jeppe Keller Jensen undersøgte blandt andet udfordringerne ved at tage bæredygtige valg for mindre virksomheder. Peter Bjerregaard, direktør for Norna Playgrounds, pointerede vigtigheden af stærke samarbejdspartnere for at optimere både resultat og proces.

Biodiversitetsanlæg: Fra Juletræer til vild natur

Et centralt emne ved mødet var det nyetablerede biodiversitetsanlæg. Tidligere en juletræsplantage, nu et 9.125 kvadratmeter stort biodiversitetsanlæg. I samarbejde med “Let it bee” er Norna Playgrounds begyndt på at skabe et sted, hvor naturen kommer til at trives, og lokale arter hjælper med at genoprette et stykke autentisk dansk natur.

Bæredygtighed på tværs af virksomheden

Biodiversitetsanlægget er blot det seneste grønne tiltag hos Norna Playgrounds. Virksomheden har også investeret i solpaneler og jordvarme, hvilket har reduceret deres CO2-udledning markant. Deres FSC®-certificering sikrer, at alt træ i deres legeredskaber kommer fra bæredygtigt forvaltede skove. “Vi er stolte, men rejsen er kun lige begyndt,” siger Peter Bjerregaard. “Det er et første skridt mod at minimere og dokumentere vores miljø- og klimaaftryk helt ned på legeredskabsniveau. Vi fortsætter arbejdet med grønne tiltag og dokumentation.”

Netværk og samarbejde: Nøglen til en grønnere fremtid

Mødet var en platform for dialog og samarbejde. Borgmester Peter Sørensen og Jeppe Keller Jensen fremhævede vigtigheden af netværk og vidensdeling for den grønne omstilling. “Netværk er altafgørende. Gennem samarbejde og vidensdeling kan vi accelerere den grønne omstilling,” udtalte Borgmester Peter Sørensen. Peter Bjerregaard bekræftede vigtigheden af dette netværk og ser frem til fortsat samarbejde med Business Brædstrup og Horsens Kommune.

Fra venstre: Borgmester Peter Sørensen, Leder af erhverv og turisme Jeppe Keller Jensen, Direktør Peter Bjerregaard, Business koordinator hos Business Brædstrup Rikke Paaske
Fra venstre: Borgmester Peter Sørensen, indehaver, Let it bee, Jakob Trolle, Leder af erhverv og turisme Jeppe Keller Jensen, Rådgiver, Let it bee, Frederik Fanger, Direktør Peter Bjerregaard